Utilizarea corecta a tuturor resurselor unui serviciu de curatenie:

De cele mai multe ori curatenia este privita ca un serviciu strict necesar pentru prevenirea inbolnavirii la locul de munca sau pentru asptectul placut al biroului.
      Cum reusim insa sa mentinem un spatiu curat si mai ales sanatos ?
Veti gasi mai jos unul din pasii esentiali in optimizarea procesului de curatenie in biroul dumneavoastra astfel incat sa puteti lucra linistit(a) si in siguranta:
Utilizarea accesoriilor si solutiilor de curatenie conform codului de culori:
Este un aspect deosebit de important in furnizarea serviciilor de curatenie profesionala pentru spatiile de birouri si locuinte.
Cum se aplica ?
Exista 4 culori principale in standardele de igiena internationale, care impart zonele de lucru in functie de riscul de infectare:
ROSU – pentru suprafete cu grad ridicat de risc (grupuri sanitare,toalete,cabine)
GALBEN – pentru zona bailor mai putin utilizata (Oglinizi, dispensere, guri de ventilatie, etc)
VERDE – pentru suprafetele din zona de bucatarie si geamuri ;
ALBASTRU – pentru birouri si accesorii de birou;
Pentru buna utilizare a solutiilor si delimitarea zonelor de lucru este recomandat ca lavetele; pulverizatoarele; recipientele solutiilor de curatenie, si accesoriile sa fie impartite pe culori confome cu zonele de lucru si substanta utilizata pentru fiecare suprafata in parte.
Marii producatori de solutii chimice de curatenie utilizeaza recipiente colorate corect pentru fiecare categorie si zona, fiind usor de diferentiat pentru personalul de curatenie desemnat.
ICS – Pregateste si pune la dispozitie angajatiilor proprii un sistem simplu si eficient pentru managementul curateniei fiecarui birou: – 4 solutii, 4 tipuri de accesorii, 4 culori;
Solutia desinfectanta, obligatorie pentru fiecare spatiu, trebuie sa fie profesionala, cu actiune rapida, fara clor si sa nu necesite clatire.
  Cu siguranta nu va doriti ca o laveta ROSIE care a fost utilizata la stergerea toaletei sa fie folosita ulterior si la stergerea biroului cu care dumneavoastra sunteti in contact mai bine de 8 ore zi de zi !